Weboldal betöltése...
Képzési kínálatunk
06-20-988-57-88
06-70-234-10-20
06-30-265-46-85
iroda@baboss.hu
BaBoss Consulting a felnőttképző. Már 20 éve mondjuk.

Fogadós

OKJ: 34 811 06

Ár: 160.000 Ft, vagy 6 X 30.000 Ft + Vizsgadíj (59.000 Ft)

"A tanfolyam ára tartalmazza az oktatás, a tankönyvek, a modulzáró vizsgák díjait, de NEM tartalmazza az OKJ-s vizsga költségeit! Az OKJ vizsgadíj kizárólag a vizsgára való jelentkezéskor fizetendő!
Helyszín(ek) és Időpont(ok):
  • Budapest IX. kerület
    ○ 2020-03-06
  • Budapest XI. kerület
    ○ 2020-02-22
  • Érd
    ○ 2020-03-10
  • Monor
    ○ 2020-03-03
  • Szentendre
    ○ 2020-03-09
Helyszínek és oktatási napok:
Budapest IX. ker - péntek,
Szentendre - hétfő,
Monor - kedd,
Érd - kedd,
Veszprém - szerda
Budapest XI. ker - szombat

Oktatások minden második héten, 1 napon!


A képzés teljes időtartama 7 hónap

FOGADÓS


Program engedély száma:E-000165/2014/A003

OKJ: 31 811 04

EBBEN AZ ÉVBEN AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG TANFOLYAMI RENDSZERBEN MEGSZEREZNI EZT A SZAKKÉPESÍTÉST. 
 
JÖVŐ ÉVTŐL 3 ÉVIG KELL ISKOLÁBA JÁRNI EGY ILYEN SZAKMA MEGSZERZÉSÉRT

 


A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:


  • Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője

    Panzióvezető

    Turistaszálló-vezető

    Vendéglátó egység/szervezet vezetője

    Csárda üzletvezetője

    Étterem üzletvezetője

    Kertvendéglő üzletvezetője

    Vendéglő üzletvezetője

    Vendéglős

    Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)

    Büfé-, bisztróvezető

    Étkezdés

    Kifőzdés

    Kocsmáros

    Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)

 

A fogadós legfontosabb feladata, a turizmusban résztvevő hazai- és külföldről érkező vendégek, fogadókban történő szakszerű kiszolgálása, ellátása: a vendéglátóegységhez fűződő szervezési, gazdálkodási, üzletviteli és marketing alapok ellátása, a vendégek fogadása, kiszolgálása, a fogadó konyhájához és étterméhez fűződő alapvető vendéglátóipari tevékenységek-, továbbá a vendégek programjainak szervezéséhez és lebonyolításához fűződő segítő tevékenységek ellátása.

 

Kinek ajánljuk?


A FOGADÓS tanfolyamunkat elsősorban azok számára ajánljuk, akik a vendéglátás területén szálláshely szolgáltató egység vezetői, vagy melegkonyhás üzletvezetői munkakörben szeretnének elhelyezkedni, illetve már betöltik ezt a munkakört, de nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel. Továbbá mindazon vállalkozók, üzlettulajdonosok, és üzletvezetők számára, akik önállóan üzemeltetik vendéglátó ipari egységeiket, de nem rendelkeznek az előírt vendéglátó ipari szakképesítéssel. 

 

Feltételek a tanfolyam elvégzéséhez?


  • Alapfokú (8 általános) iskolai végzettség.
  • Szakellátó által kiállított orvosi alkalmassági igazolás
  • A szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat megszervezzük, nem kell egyénileg intézni a Résztvevőknek 
  • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben ügyfélszolgálatunk készséggel tájékoztat, a tudásmérés eredményének függvényében képzési időd lerövidülhet)
  • Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk
 

Mit tanulunk?

  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonság
  • Vendéglátó kereskedelem
  • Ételkészítés alapjai
  • Vendéglátó üzletgazdálkodás

 

 

Miből vizsgázunk?


 

A komplex szakmai záróvizsga 1 írásbeli és 1 szóbeli + gyakorlati vizsgatevékenységből áll.

 

Gyakorlati vizsgán számon kért anyag:

 

Termelő és értékesítő feladat végrehajtása: Egy vendég részére gyorséttermi, hidegkonyhai, reggeli, uzsonna étel, és reggeli, vagy uzsonna ital adagolása, tálalása, elcsomagolása. Az étkezés befejezésekor elkészíti a gépi nyugtát, és "fizetteti" a vendéget. Az üzletben található gépeket, sütő - főző berendezéseket üzembe helyezi, illetve üzemen kívül helyezi.

 

A szóbeli vizsgán számon kért anyag:

 

A vendéglátó eladó feladatai: Vendéglátó vállalkozások lényege és jellemzői, élelmianyag és italismeret, különböző kávékészítési, kávédíszítési eljárások, takészítési, teszertartási ismeretek, koktél, jégkása, frappé, és turmixital készítési ismeretek, cukrászdai és kávéházi felszolgálás szabályai, élelmiszerbiztonsági szabályok, vendégkommunikáció, etikett, protokoll szabályok.

 

Miből tanulunk?


Az általunk indított képzésekhez elkészítettük a jegyzetsorozatot, szóbeli és gyakorlati vizsga tantárgyankénti bontásban. A szóbeli és gyakorlati tételsor-kidolgozások tartalmazzák a szóbeli és gyakorlati vizsgán, számon kérhető teljes tudásanyag elsajátításához szükséges magyarázatokat és összefoglaló táblázatokat is





További információk

Engedély számunk: NSZFH E-000165/2014
A tanfolyam díja bankkártyával is kiegyenlíthető.
Bankkártyás fizetési lehetőség

Adatvédelmi nyilatkozat

Közösség