Konyhai kisegítő

OKJ: 21 811 01

Ár: 79.000 Ft. + vizsgadíj. Kamatmentes részletfizetés 3 részletben.

A tanfolyam ára tartalmazza a szakmai vizsgadíjak, a tankönyvek és a szükséges szakmai gyakorlat költségeit is! A fenti összegen kívül semmilyen kiadás nem merül fel!
Időpont(ok):
Helyszín(ek):
  • Budapest IX. kerület
Helyszínek és oktatási napok:
Budapest, IX. kerületi iskola. Oktatások minden második héten, csütörtökön.

 

Konyhai kisegítő

Program engedély száma: E-000165/2014/A005

OKJ: 21 811 01


A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:

 

  • Konyhai kisegítő
  • Konyhalegény
  • Konyhalány
  • Konyhai dolgozó
  • Ételkiosztó, tálaló
 

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket. 

 

Kinek ajánljuk?


A konyhai kisegítő tanfolyamunkat elsősorban azok számára ajánljuk, akik a vendéglátás területén konyhai munkakörben szeretnének elhelyezkedni, illetve már betöltik ezt a munkakört, de nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel. 

 

Feltételek a tanfolyam elvégzéséhez?


Alapfokú (8 általános) iskolai végzettség

Szakellátó által kiállított orvosi alkalmassági

 

Mit tanulunk?

 

  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszer biztonsági alapismeretek
  • Ételkészítési alapismeretek

 

Miből vizsgázunk?


 

A komplex szakmai záróvizsga 1 gyakorlati 1 szóbeli vizsga teljesítéséből áll.

 

A gyakorlati vizsgán számon kért anyag:

 

Ételkészítési alapismeretek. A vizsgafeladat ismertetése:

 

  • A vendéglátó üzlet napi munkájának megszervezésével kapcsolatos 2 szituációs feladat elvégzése
  • A szituációs feladatok lehetnek: megrendelés összeállítása, vendégpanaszok kezelése, dolgozók elszámoltatása, munkamegbeszélés tartása, számlázás, számla ellenőrzés, élelmiszerbiztonsági, higiéniai minőségügyi ellenőrzés, munkaidő beosztás készítése, diszpozíciók készítése, leltározás, leltárértékelés, 
 
A szóbeli vizsgán számonkért anyag:
 
 
 
  •  Élelmiszer áruismeret
  • Élelmiszer biztonsági alapismeretk
  • HACCP rendszer alkalmazása

Miből tanulunk?


Az általunk indított képzésekhez elkészítettük a jegyzetsorozatot, szóbeli és gyakorlati vizsga tantárgyankénti bontásban. A szóbeli és gyakorlati tételsor-kidolgozások tartalmazzák a szóbeli és gyakorlati vizsgán, számon kérhető teljes tudásanyag elsajátításához szükséges magyarázatokat és összefoglaló táblázatokat is


Erre a tanfolyamra szeretnék jelentkezni
Kérdésem van
Név:
Telefon:
E-mail:
Kérdés:
Kapcsolat
Név:
Telefon:
E-mail:
Tárgy:
Üzenet: