Weboldal betöltése...
Képzési kínálatunk
06-20-988-57-88
06-70-234-10-20
06-30-265-46-85
iroda@baboss.hu
BaBoss Consulting a felnőttképző. Már 20 éve mondjuk.

Vendéglátásszervező

OKJ: 54-811-01

Ár: 190.000 Ft, vagy 6 X 35.000 Ft + Vizsgadíj (55.000 Ft)

"A tanfolyam ára tartalmazza az oktatás, a tankönyvek, a modulzáró vizsgák díjait, de NEM tartalmazza az OKJ-s vizsga költségeit! Az OKJ vizsgadíj kizárólag a vizsgára való jelentkezéskor fizetendő!
Helyszín(ek) és Időpont(ok):
  • Budapest IX. kerület
    ○ 2019-01-21
  • Érd
    ○ 2019-01-23
  • Monor
    ○ 2019-01-24
  • Szentendre
    ○ 2019-01-22
  • Veszprém
    ○ 2019-01-25
Helyszínek és oktatási napok:
Budapest - Hétfő,
Szentendre - Kedd,
Monor - Csütörtök,
Érd - Szerda,
Veszprém - Péntek

Előadások minden második héten, 1 napon, konzultációk egyeztetett időpontban.

A képzés teljes időtartama 7 hónap

Vendéglátásszervező

Program engedély száma:E-000165/2014/A003

OKJ: 54 811 01

A legszélesebb körű vendéglátó ipari szakképesítés

 

A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:

 

  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Éttermi és rendezvényigazgató
  • Éttermi igazgató
  • Éttermi üzletvezet
  • Hidegkonyha-vezető
  • Kertvendéglő üzletvezetője
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Szállodai cukrászda üzletvezetője
  • Szállodai salátabár üzletvezetője
  • Vendéglő üzletvezetője
  • Vendéglős Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Büfé-, bisztróvezető
  • Cukrászda-, fagylaltozó vezető (1-2 személyes)
  • Eszpresszó-, kávézóvezető
  • Étkezdés
  • Italboltvezető (1-2 személyes)
  • Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Kifőzdés
  • Kocsmáros
  • Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
  • Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Pincér
  • Étkezőkocsi felszolgáló
  • Éttermi felszolgáló Főpincér
  • Hajópincér
  • Italpincér
  • Pultos Csapos
  • Italmérő 
  • Mixer
  • Szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Hajószakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács
  • Segédszakács
 

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

 

Kinek ajánljuk?


A Vendéglátásszervező tanfolyamunkat elsősorban azok számára ajánljuk, akik a vendéglátás területén vezetői (vendéglátó üzletvezető) munkakörben szeretnének elhelyezkedni, illetve már betöltik ezt a munkakört, de nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel. Továbbá mindazon vállalkozók, üzlettulajdonosok, és üzletvezetők számára, akik önállóan üzemeltetik vendéglátó ipari egységeiket, de nem rendelkeznek az előírt vendéglátó ipari szakképesítéssel.

Feltételek a tanfolyam elvégzéséhez?


  • Érettségi bizonyítvány (bármilyen területen szerzett)
  • Szakellátó által kiállított orvosi alkalmassági igazolás
  • A szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat megszervezzük, nem kell egyénileg intézni a Résztvevőknek 
  • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben ügyfélszolgálatunk készséggel tájékoztat, a tudásmérés eredményének függvényében képzési időd lerövidülhet)
  • Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosít
 

Mit tanulunk?

  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonság
  • Vendéglátó kereskedelem

 

 

Miből vizsgázunk?


 

A komplex szakmai záróvizsga 1 gyakorlati és 1 szóbeli vizsgatevékenységből áll.

 

Gyakorlati vizsgán számon kért anyag:

 

Termelő és értékesítő feladat végrehajtása: Egy vendég részére gyorséttermi, hidegkonyhai, reggeli, uzsonna étel, és reggeli, vagy uzsonna ital adagolása, tálalása, elcsomagolása. Az étkezés befejezésekor elkészíti a gépi nyugtát, és "fizetteti" a vendéget. Az üzletben található gépeket, sütő - főző berendezéseket üzembe helyezi, illetve üzemen kívül helyezi.

 

A szóbeli vizsgán számon kért anyag:

 

A vendéglátó eladó feladatai: Vendéglátó vállalkozások lényege és jellemzői, élelmianyag és italismeret, különböző kávékészítési, kávédíszítési eljárások, takészítési, teszertartási ismeretek, koktél, jégkása, frappé, és turmixital készítési ismeretek, cukrászdai és kávéházi felszolgálás szabályai, élelmiszerbiztonsági szabályok, vendégkommunikáció, etikett, protokoll szabályok.

 

Miből tanulunk?


Az általunk indított képzésekhez elkészítettük a jegyzetsorozatot, szóbeli és gyakorlati vizsga tantárgyankénti bontásban. A szóbeli és gyakorlati tételsor-kidolgozások tartalmazzák a szóbeli és gyakorlati vizsgán, számon kérhető teljes tudásanyag elsajátításához szükséges magyarázatokat és összefoglaló táblázatokat is





További információk

Engedély számunk: NSZFH E-000165/2014
A tanfolyam díja bankkártyával is kiegyenlíthető.
Bankkártyás fizetési lehetőség

Adatvédelmi nyilatkozat

Közösség