Weboldal betöltése...
Képzési kínálatunk
06-20-988-57-88
06-70-234-10-20
06-30-265-46-85
iroda@baboss.hu
BaBoss Consulting a felnőttképző. Már 20 éve mondjuk.

Vendéglátásszervező

OKJ: 54-811-01

Ár: 190.000 Ft, vagy 6 X 35.000 Ft + Vizsgadíj (59.000 Ft)

"A tanfolyam ára tartalmazza az oktatás, a tankönyvek, a modulzáró vizsgák díjait, de NEM tartalmazza az OKJ-s vizsga költségeit! Az OKJ vizsgadíj kizárólag a vizsgára való jelentkezéskor fizetendő!
Helyszín(ek) és Időpont(ok):
  • Budapest IX. kerület
    ○ 2019-11-27
  • Budapest XI. kerület
    ○ 2019-11-16
Helyszínek és oktatási napok:
Budapest IX. ker - Szerda,
Szentendre - Szerda,
Monor - Csütörtök,
Érd - Péntek,
Veszprém - Péntek
Budapest XI. ker - Szombat

Oktatások minden második héten, 1 napon!


konzultációk egyeztetett időpontban.

A képzés teljes időtartama 7 hónap

Vendéglátásszervező

Program engedély száma:E-000165/2014/A012

OKJ: 54 811 01

A legszélesebb körű vendéglátó ipari szakképesítés

 

A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:

 

  • Bárvezető
  • Cukrászdavezető
  • Csárda üzletvezetője
  • Étterem üzletvezetője
  • Éttermi és rendezvényigazgató
  • Éttermi igazgató
  • Éttermi üzletvezet
  • Hidegkonyha-vezető
  • Kertvendéglő üzletvezetője
  • Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
  • Népkonyha vezetője
  • Szállodai cukrászda üzletvezetője
  • Szállodai salátabár üzletvezetője
  • Vendéglő üzletvezetője
  • Vendéglős Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Büfé-, bisztróvezető
  • Cukrászda-, fagylaltozó vezető (1-2 személyes)
  • Eszpresszó-, kávézóvezető
  • Étkezdés
  • Italboltvezető (1-2 személyes)
  • Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Kifőzdés
  • Kocsmáros
  • Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
  • Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)
  • Pincér
  • Étkezőkocsi felszolgáló
  • Éttermi felszolgáló Főpincér
  • Hajópincér
  • Italpincér
  • Pultos Csapos
  • Italmérő 
  • Mixer
  • Szakács
  • Étkezdei szakács
  • Grill szakács
  • Hajószakács
  • Közétkeztetési szakács
  • Melegkonyhai szakács
  • Pizzakészítő szakács
  • Segédszakács
 

A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat lát el. A vendéglátó egységekben végzi, irányítja, szervezi, ellenőrzi az árubeszerzést, a raktározást, a termelési, az értékesítési és szolgáltatási tevékenységeket. Összeállítja a vendéglátó egység kínálatát, bemutatja, reklámozza az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot. Kapcsolatot tart, kommunikál magyar és idegen nyelven a vendégekkel, az egység üzletfeleivel és a hatóságokkal. Gondoskodik a vendéglátó egységekben a biztonsági-, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi, higiénia, élelmiszerbiztonsági előírások betartásáról.

 

Kinek ajánljuk?


A Vendéglátásszervező tanfolyamunkat elsősorban azok számára ajánljuk, akik a vendéglátás területén vezetői (vendéglátó üzletvezető) munkakörben szeretnének elhelyezkedni, illetve már betöltik ezt a munkakört, de nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel. Továbbá mindazon vállalkozók, üzlettulajdonosok, és üzletvezetők számára, akik önállóan üzemeltetik vendéglátó ipari egységeiket, de nem rendelkeznek az előírt vendéglátó ipari szakképesítéssel.

Feltételek a tanfolyam elvégzéséhez?


  • Érettségi bizonyítvány (bármilyen területen szerzett)
  • Szakellátó által kiállított orvosi alkalmassági igazolás
  • A szakmai egészségügyi alkalmassági vizsgálatokat megszervezzük, nem kell egyénileg intézni a Résztvevőknek 
  • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben ügyfélszolgálatunk készséggel tájékoztat, a tudásmérés eredményének függvényében képzési időd lerövidülhet)
  • Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk
 

Mit tanulunk?

  • Élelmiszerismeret
  • Élelmiszerbiztonság
  • Vendéglátó kereskedelem
  • Marketing
  • Vendéglátó üzletgazdálkodás
  • Vendéglátó üzletek üzemeltetése

 

 

Miből vizsgázunk?


 

A komplex szakmai záróvizsga 2 gyakorlati, 1 írásbeli  és 1 szóbeli vizsgatevékenységből áll.

 

Gyakorlati vizsgán számon kért anyag:

 

A feladat: Termelő és értékesítő feladat végrehajtása: Egy vendég részére gyorséttermi, hidegkonyhai, reggeli, uzsonna étel, és reggeli, vagy uzsonna ital adagolása, tálalása, elcsomagolása. Az étkezés befejezésekor elkészíti a gépi nyugtát, és "fizetteti" a vendéget. Az üzletben található gépeket, sütő - főző berendezéseket üzembe helyezi, illetve üzemen kívül helyezi.

B feladat: Üzleti előrendeléshez kapcsolódó ügyviteli, termelési és értékesítési feladat végrehajtása két csoportban párhuzamosan 

Háromfogásos menüt készít, amely hideg vagy meleg előétel vagy leves, főétel körettel, mártással, salátával és desszertet tartalmaz. Ez a vizsgaszervező vagy az elméleti képzést biztosító iskola által meghatározott menüsorokból tételhúzással végzi.
 
Valamint 4 fogásos alkalmi menü összeállítása, a vizsgaszervező vagy az elméleti képzést biztosító iskola által megadott alkalmakra, italajánlattal. Menükártya megtervezése, elkészítése, nyomtatása Az összeállított menü díszasztalának megterítése Az vizsgaszervező által előkészített 20 db eszköz felismerése A másik csoport által elkészített háromfogásos menüre az asztal átterítése, vendég fogadása, ültetése, vízzel kínálása, menü ismertetése idegen nyelven. A menü felszolgálása, italkínálással, kávékészítéssel és felszolgálással. A vendégek részére két adag sütemény becsomagolása elvitelre. 
 
Az írásbeli vizsgán számon kért anyag: 
 
Egy vendéglátó üzlet gazdálkodási adatainak elemzése A vizsgafeladat ismertetése: Gazdasági elemzések végzése: egy melegkonyhás vendéglátóipari üzlet bruttó forgalmának megállapítása (férőhely, átlagfogyasztás, fordulatok számának ismeretében), a szükséges létszám megállapítása (a nyitvatartási idő és nyitvatartási napok számának ismeretében) a munkabér költségek közteherrel megállapítása, az ELÁBÉ meghatározása (átlaghaszonkulcs ismeretében), az árrés megállapítása, az egyéb költségek megállapítása (megadott % ismeretében) az adózás előtti eredmény megállapítása.
 

A szóbeli vizsgán számon kért anyag:

 Vendéglátó eladó feladatai és Vendéglátás gazdálkodás, szervezés, marketing A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység tételsora a következő témaköröket tartalmazza: Vendéglátó vállalkozások lényege és jellemzői, élelmianyag és italismeret, különböző kávékészítési, kávédíszítési eljárások, teakészítési, teaszertartási ismeretek, koktél, jégkása, frappé, és turmixital készítési ismeretek, cukrászdai és kávéházi felszolgálás szabályai, élelmiszerbiztonsági szabályok, vendégkommunikáció, etikett, protokoll szabályok. 

A vendéglátó gazdálkodás szabályai, a vendéglátó üzletek szervezésének jogszabályi háttere. Higiéniai, munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályok. A vendéglátás marketing eszközei, a marketinggel kapcsolatos üzletvezetői tevékenységek. 

 

Miből tanulunk?


Az általunk indított képzésekhez elkészítettük a jegyzetsorozatot, szóbeli és gyakorlati vizsga tantárgyankénti bontásban. A szóbeli és gyakorlati tételsor-kidolgozások tartalmazzák a szóbeli és gyakorlati vizsgán, számon kérhető teljes tudásanyag elsajátításához szükséges magyarázatokat és összefoglaló táblázatokat is





További információk

Engedély számunk: NSZFH E-000165/2014
A tanfolyam díja bankkártyával is kiegyenlíthető.
Bankkártyás fizetési lehetőség

Adatvédelmi nyilatkozat

Közösség