Vendéglátó eladó

OKJ: 31 811 04

Ár: 89.000 Ft + vizsgadíj Kamatmentes részletfizetés 3 részletben

A tanfolyam ára tartalmazza a szakmai vizsgadíjak, a tankönyvek és a szükséges szakmai gyakorlat költségeit is! A fenti összegen kívül semmilyen kiadás nem merül fel!
Időpont(ok):
Helyszín(ek):
 • Budapest IX. kerület
Helyszínek és oktatási napok:
Budapest, IX. kerületi iskola, minden második héten, kedden.

 

Vendéglátó eladó


Program engedély száma:E-000165/2014/A003

OKJ: 31 811 04

 

 

A tanfolyam ára most 20 % engedményt tartalmaz

109.000 Ft helyett most csak 89.000 Ft


 

+ OKJ vizsgadíj 45.000 Ft


A tanfolyam elvégzése után betölthető munkakörök:

 

 • Pultos

 • Gyorséttermi eladó
 • Mixer
 • Italmérő
 • Csapos
 • Hidegbüfé eladó
 • Gyorsétel készítő és eladó
 

A vendéglátó eladó a cukrászdák, kávézók, eszpresszók, ételbárok, bárok, gyors-étkezőhelyek, hidegbüfék, büfék, falatozók szakembere. Reggeli- és uzsonnaételeket, gyorsételeket, hidegkonyhai készítményeket, salátákat készít és értékesít helyben és elvitelre.

Feladata továbbá az értékesítő munkák szakszerű ellátása, vitrineket, kínáló polc és pultrendszereket rendez, kávét és teát főz, alkoholmentes és alkoholos italokat készít. Cukrászkészítmények, fagylaltok befejező műveleteit végzi, pultkiszolgálást és felszolgálást végez.

 

Kinek ajánljuk?


A vendéglátó eladó tanfolyamunkat elsősorban azok számára ajánljuk, akik a vendéglátás területén eladói munkakörben szeretnének elhelyezkedni, illetve már betöltik ezt a munkakört, de nem rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel. Továbbá mindazon vállalkozók, üzlettulajdonosok, és üzletvezetők számára, akik önállóan üzemeltetik vendéglátó ipari egységeiket, de nem rendelkeznek az előírt vendéglátó ipari szakképesítéssel. Ezen tanfolyam elvégzése után tanulmányaikat folytathatják a vendéglátó üzletvezető szakképesítésen.

 

Feltételek a tanfolyam elvégzéséhez?


Alapfokú (8 általános) iskolai végzettség. 

Szakellátó által kiállított orvosi alkalmassági igazolás

 

Mit tanulunk?

 • Élelmiszerismeret
 • Élelmiszerbiztonság
 • Vendéglátó kereskedelem

 

 

Miből vizsgázunk?


 

A komplex szakmai záróvizsga 1 gyakorlati és 1 szóbeli vizsgatevékenységből áll.

 

Gyakorlati vizsgán számon kért anyag:

 

Termelő és értékesítő feladat végrehajtása: Egy vendég részére gyorséttermi, hidegkonyhai, reggeli, uzsonna étel, és reggeli, vagy uzsonna ital adagolása, tálalása, elcsomagolása. Az étkezés befejezésekor elkészíti a gépi nyugtát, és "fizetteti" a vendéget. Az üzletben található gépeket, sütő - főző berendezéseket üzembe helyezi, illetve üzemen kívül helyezi.

 

A szóbeli vizsgán számon kért anyag:

 

A vendéglátó eladó feladatai: Vendéglátó vállalkozások lényege és jellemzői, élelmianyag és italismeret, különböző kávékészítési, kávédíszítési eljárások, takészítési, teszertartási ismeretek, koktél, jégkása, frappé, és turmixital készítési ismeretek, cukrászdai és kávéházi felszolgálás szabályai, élelmiszerbiztonsági szabályok, vendégkommunikáció, etikett, protokoll szabályok.

 

Miből tanulunk?


Az általunk indított képzésekhez elkészítettük a jegyzetsorozatot, szóbeli és gyakorlati vizsga tantárgyankénti bontásban. A szóbeli és gyakorlati tételsor-kidolgozások tartalmazzák a szóbeli és gyakorlati vizsgán, számon kérhető teljes tudásanyag elsajátításához szükséges magyarázatokat és összefoglaló táblázatokat is


Erre a tanfolyamra szeretnék jelentkezni
Kérdésem van
Név:
Telefon:
E-mail:
Kérdés:
Kapcsolat
Név:
Telefon:
E-mail:
Tárgy:
Üzenet: